Voetdeodorant

Bromhidrosis Plantaris: Overmatig geurende voeten


Schoenen zijn een goede schuilplaats voor bacteriën, schimmels en andere microben. Miljoenen mensen hebben last van overmatig geurende voeten. De klachten kunnen variëren van mild tot zeer ernstig. De medische term voor geuroverlast van voeten is "Bromhidrosis Plantaris".
Vocht, warme voeten, weefsel van sokken en dode huidschilfers verschaffen genoeg mogelijkheden voor bacteriën, die deze geur aanmaken, om zich te manifesteren. De geur is het gevolg van chemische processen na zweetafscheiding. Te onderscheiden zijn: bromhidrosis palmarum, plantaris, axillaris en totalis.
Zweetklieren, met uitzondering van de apocriene zweetklieren in de oksels en de areola mammae, zijn eccrien. Pathogenetisch kan men dus eccriene en apocriene bromhidrosis onderscheiden. Zweetvoeten ruiken anders dan overmatig zwetende oksels. Beide soorten zweet zijn reukloos op het moment dat het wordt af- of uitgescheiden, maar huidbacteriën zetten het om in ruikbare aromatische korte-keten-vetzuren.
Kort nadat het zweet aan het oppervlak van de huid is terechtgekomen, wordt het door bacteriën op de huid (met name corynebacteriën) omgezet in onaangenaam ruikende stoffen zoals boterzuur en capronzuur. Er bestaan grote individuele verschillen tussen de mate van fysiologische transpiratie bij warmte, inspanning, infectieuze aandoeningen en climacterium; hetzelfde is het geval bij de beleving van het zweten: wat de een normaal vindt, ervaart de ander als te veel (aan vocht of stank).

Er zijn diverse medicamenteuze interventies, om de overmaat van transpireren (Hyperhidrosis) tot staan te brengen. Deze zijn niet altijd even succesvol. Zweten heeft namelijk ook een functie om o.a. de temperatuur van het lichaam in balans te houden. Het is dus het overwegen waard een product in te zetten wat de bromhidrosis stopt en de hyperhidrosis onaangetast laat.


HFL Laboratories

Hieronder treft u kwalitatief goede producten aan van het fabrikaat HFL Laboratories, waarmee u uw voeten op een verantwoorde wijze kunt verzorgen in geval van overmatig transpirerende voeten ( geurende voeten / zweetvoeten). De getoonde producten zijn geschikt voor Diabetici.Naar Nagellak

Weergave
HFL Laboratories Dermo Dry crème, tube 50 ml

HFL Laboratories Dermo Dry crème, tube 50 ml

Zweetvoeten en voetengeur, geschikt voor Diabetici.

€ 15.75inclusief btw
HFL Laboratories Magic Foot Deo, spray 50 ml

HFL Laboratories Magic Foot Deo, spray 50 ml

Heerlijk spraybare verzorgende voetdeodorant, geschikt voor Diabetici.

€ 11.50inclusief btw